0007
Народився Сергій у 1990 році. До Кіровоградського національного технічного університету вступив у 2007 р. У 2012 р. по закінченню навчання на кафедрі програмного забезпечення (зараз – кібербезпеки та програмного забезпечення) отримав кваліфікацію магістра з системного програмування та диплом з відзнакою.

Викладачі кафедри пам’ятають Сергія Босенка як дисциплінованого, вихованого, чемного, здібного до навчання, старанного студента.

Зараз він головний спеціаліст сектора підтримки інформаційних технологій АТ “Ощадбанк”.

Cергій, які моменти студентського життя Вам запам’яталися?

Запам’яталося багато чого, наприклад, перші враження від знайомства з одногрупниками та викладачами. В групі відразу сформувалася дружня компанія, багато часу та свят проводили разом. Весело було. Також в пам’яті залишилися моменти, пов’язані з участю у різноманітних семінарах, конференціях, олімпіадах. Завдяки останнім побачив два міста (Харків та Сімферополь), де ніколи не був раніше. Залишилося багато приємних спогадів. Під час навчання також захоплювала організація студентами різноманітних конкурсів та заходів на такі свята, як День студента, День Св. Валентина, Хеллоуін, Новий рік і т. д. Але найприємніші враження залишала успішно здана сесія.

Які дисципліни Вас найбільше цікавили під час навчання?

Серед улюблених предметів були історія України (чого тільки варті лекції пана Штефана), філософія, фізика, інженерна графіка, вища математика, ну і, звісно ж, багато дисциплін нашої кафедри (перераховувати не буду, цікавими були всі).

Які хобі у Вас були в студентські роки?

Щодо хобі, то ним і було навчання, на нього витрачалося багато часу. Але і не без відпочинку разом з друзями-однокурсниками.

Які якості, на Вашу думку,  Вам допомагали у навчанні?

У навчанні допомагали такі якості, як відповідальність, дисциплінованість, самоорганізованість, чесність та принциповість, стрессостійкість.

Чи вважаєте себе успішним, щасливим?

Чи вважаю себе успішним? Мабуть так, але кожного дня прагну до самовдосконалення та досягнення набагато вищих результатів. А так, в принципі, мабуть, як і більшість людей… Сьогодні такий час, що якщо є де жити та працювати, то вже жалітися не можна, бо буває набагато гірше…

Родичі та близькі люди живі-здорові, то й я щасливий. Але, мабуть, по-справжньому щасливим буду тоді, коли з’являться власна родина, дружина, діти… Але це трохи згодом.

Чим захоплюєтесь зараз?

Зараз захоплююсь спортом, намагаюсь пізнавати щось нове, пов’язане зі сферою ІТ.

Розкажіть трохи про роботу. Що Вам допомагає? Ваші найближчі плани?

На роботі в більшості займаюся тестуванням та підтримкою програмного комплексу, так званої системи банківського обслуговування населення, постійно працюю з базою даних. Але крім основної задачі постійно доводиться виконувати велику кількість всього іншого.

Теперішня робота подобається, але хотілося б більше можливостей для реалізації всього потенціалу (якщо він, звісно, є), виконання різноманітних задач та постійних змін. А так кожен день – майже те саме… Допомагають все ті ж якості, але дуже часто стає в нагоді вміння вирішувати нестандартні, конфліктні ситуації. І тут значну роль відіграють 5 років навчання, бо саме в університеті ми вперше вчилися бути відповідальними та вирішувати більш-менш дорослі серйозні проблеми.

Тому в планах завжди самовдосконалення та бажання змінитися на краще, працювати там, де можна робити набагато більше корисного та цікавого.

Чи зустрічаєтесь Ви з одногрупниками?

З одногрупниками зустрічаємось часто. Звісно, не в тій кількості, але все ж. Особливо раді особисто привітати один одного на святкуванні таких подій, як день народження та весілля.

Про що Ви мрієте?

Мрію я про щасливе майбутнє та про те, що Україна врешті-решт стане самодостатньою, сильною, єдиною державою і люди перестануть хотіти емігрувати звідси.

Ваші побажання студентам, викладачам, кафедрі?

Побажати хотілося б, по-перше, успіхів та взаємопорозуміння. Викладачі повинні добре навчати, а студенти мають хотіти навчатися. Навчальний процес має постійно змінюватися, відповідно до умов та потреб ринку, бо все-таки основним завданням після випуску є працевлаштування на гідну роботу. Але і про базові, класичні моменти і принципи забувати не слід. Хотілося б виділити основні три найважливіші, на мою думку, напрямки, в яких бажано розвивати науково-навчальний процес:

– розробка/тестування додатків для мобільних платформ;

– інформаційна безпека та все, що з цим пов’язано, адже на сьогодні це неабияк актуально;

– як один із найперспективніших варіантів розвитку – наукова діяльність, пов’язана з вивченням проблем “штучного інтелекту”. Все-таки, мабуть, саме за цим майбутнє!

Кафедра кібербезпеки та програмного забезпечення теж бажає Сергію найкращого, натхнення у роботі, щастя у особистому житті. Нехай здійсняться Ваші мрії!

Підготувала Лілія Константинова

2015 р.

Залишити відповідь