Chukhas1 Джерело фотографії: kntu.kr.ua/novin/novin_1.12.2015/index.html

Справа не в розмірах гравця, а в розмірі його серця.
Аллен Айверсон.

Костянтин Чухас, студент групи КІ-13 кафедри програмування та захисту інформації КНТУ, цього року отримав почесну грамоту від ректора Кіровоградського національного технічного університету професора Михайла Черновола за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту та високі спортивні результати в 2015 році.

Костя є гравцем бейсбольної команди «КНТУ-Єлисаветград», яка у 2015 році виграла 20-й титул чемпіонів України, 18-й Кубок України, а також виступала на змаганнях Топ-12 «Європейського Кубку» – бейсбольної «Ліги Чемпіонів», і є володарями золотих медалей Чемпіонату України.

Хотілося б більше розповісти про Костянтина і не тільки як спортсмена, а й як творчу та цікаву особистість…

Отже, цей талановитий юнак почав займатися бейсболом ще в 6 років. Багато було здобутків та змагань за цей час. В 2013 році вступив в збірну «КНТУ Єлисаветград», став капітаном команд із баскетболу та футболу механіко-технологічного факультету. В 2013 році збірна «КНТУ-Єлисаветград» зайняла 1-е місце в кваліфікації групи А в Греції. Потім у Швейцарії вибороли 2-е місце в фіналі. В 2014 році зайняли 4-е місце в кваліфікації Єврокубку групи А в Чехії. В 2015 році Костя потрапив до збірної України, яка приймала участь в матчі в Хорватії. В 2015 році їздили до Нідерландів на чемпіонат Європи та здобули 5-е місце. Також Костянтин, разом з командою «КНТУ-Єлисаветград», виборовши перемогу на чемпіонаті України, отримав спортивну стипендію від нашого ВУЗу.

Наш спортсмен виступає на полі за кіровоградську команду під номером 2, тому що хоче досягти рівня Дерика Джитера, який також грає під цим номером. Отже, якщо ви любите бейсбол, зверніть увагу на гру цього завзятого шорт-стопа! А за Україну Костя грає під 13-м номером і тепер це його улюблене число. Будемо сподіватися побачити цей номер в новинах про спорт!

Chukhas2Джерело фотографії: http://robertbos.photos/

– Костянтине, скажіть, будь ласка, а чи є такий матч, який вам запам’ятався найбільше?

– Так, звичайно! Це матч у Чехії в 2014 році! В зв’язку з трагічними подіями на сході України наша участь була під питанням. Та все ж таки ми потрапили на цей чемпіонат Європи. Був дуже напружений поєдинок з російською командою. Коли на табло світилося 2:2, була моя черга відбивати. Мені вдалося відбити та вкрасти базу і рішучим ударом другого гравця я зайшов в так званий дім та приніс очко своїй команді. Це було переможне очко. Емоціям моїм тоді не було меж. Ми дуже пишалися, що перемогли росіян. І хоча в кінці зайняли тільки четверте місце, та ця поїздка запам’яталася надовго!

– Які ваші плани на майбутнє?

– Весною 2016 пройде чемпіонат Європи у Франції, звісно буду багато тренуватись, щоб туди потрапити. А ще для мене, як і для всіх українців, стала сенсаційною новина про те, що бейсбол повернеться в програму Олімпійських ігор. І це дає змогу надіятись, що відношення до цього виду спорту зміниться на краще!

– А як ваші справи йдуть в навчанні! Бо на підготовку до змагань потрібно багато часу, чи не заважає це в здобутті такої сучасної спеціальності, як комп’ютерна інженерія?

– Звичайно, ні! Мені дуже подобається програмування. Тим паче, що зараз це  сучасний напрямок для здобуття високооплачуваної роботи. Крім того, що я вивчаю на кафедрі програмування та захисту інформації, я ще намагаюся здобувати знання з програмування самостійно. В цьому мені допомагає моє знання англійської мови. Маю декілька сайтів, які сам розробив. Зараз проходжу практику в Онікс і вивчаю роботу з АРІ-клієнтами.

– Чи є в вас мрія?

– Моєю мрією завжди була Америка! Так, я дуже хочу потрапити туди і не тільки на чемпіонат, а вже як житель цієї прекрасної країни.

Попереду ще багато змагань та чемпіонатів, а отже, колектив кафедри програмування та захисту інформації бажає нашим хлопцям та зокрема Костянтину Чухасу нових яскравих перемог, здійснення мрій та досягнення всіх намічених вершин й не зупинятися на досягнутому та йти далі!

 Підготувала Оксана Конопліцька-Слободенюк

Chukhas3Джерело фотографії: facebook.com/UkraineBaseballPhoto/

Chukhas4Джерело фотографії: facebook.com/BaseballKlubOlimpijaKarlovac/

Chukhas5Джерело фотографії: facebook.com/UkraineBaseballPhoto/

Chukhas6

Залишити відповідь