img_8629

5 жовтня в КНТУ відбувся ІТ-форум, організований кафедрою програмування та захисти інформації КНТУ і провідною центрально-українською ІТ-компанією “Онікс-Системз”, з метою обміну набутими знаннями й досвідом, власними досягненнями в галузі тестування програмних продуктів.

У науково-практичному заході від “Онікс-Системз” взяли участь менеджер проектів, керівник відділу QA Іван Сагаль, QA-інженер Тетяна Волкорєзова та провідний інженер-програміст Володимир Калініченко, а від КНТУ – студенти, які навчаються за спеціальностями “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”, “Кібербезпека”, “Комп’ютерна інженерія”, викладачі й науковці університету.

Спікером основного потоку ІТ-форуму виступив Сагаль І.І. Як досвідчений QA-інженер і менеджер проектів, Іван Іванович сформулював актуальні задачі та існуючі проблеми галузі тестування, презентував досягнення очолюваної ним QA-команди і поділився практичними здобутками фахівців-тестувальників “Онiкс-Системз” під час реалізації потужних міжнародних ІТ-проектів. Особливої уваги керівник відділу тестування приділив запровадженій ним методології тестування програмних засобів, за якої QA-фахівці долучаються до всіх процесів реалізації ПЗ, починаючи з формулювання ідеї проекту й постановки задачі. Окремої уваги І. Сагаль приділив вимогам до QA-інженерів, їх здібностей, навичок, надав вичерпні відповіді на запитання студентів щодо перспектив працевлаштування в “Онiкс-Системз”.

У дискусійному потоці ІТ-форуму спектр тематики заходу істотно розширився. Зважаючи на неподільну взаємопов’язаність процесів розроблення й тестування програмних засобів, фахівці “Онiкс-Системз” окреслили практичні аспекти взаємодії та ефективної співпраці розробників з тестувальниками. Зокрема В. Калініченко, як провідний фахівець-розробник, відповів на численні запитання присутніх студентів-айтішників щодо тонкощів і практичних особливостей реалізації додатків для мобільних платформ, web-програмування тощо.

Підсумовуючи, представники ІТ-компанії висловили сподівання на подальші зустрічі та проведення спільних науково-практичних заходів.

Варто зазначити, що тестувальник програмного забезпечення Тетяна Волкорєзова і програміст Володимир Калініченко є випускниками кафедри програмування та захисти інформації КНТУ.

Олександр Доренський

фотографував Владислав Пашинских

img_8630

img_8631

img_8632

img_8633

img_8651

img_8652

img_8653

img_8663

img_8665

img_8666

img_8668

Залишити відповідь