Перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, яка входить до структури Першості світу з програмування The ACM International Collegiate Programming Contest та проводиться під егідою Асоціації обчислювальної техніки і Бейлорського університету (США), відбувся в суботу, 25 березня, на базі Центральноукраїнського національного технічного університету.

Фіча цього чемпіонату  – формат проведення. Учасникам пропонується для розв’язання 10-15 задач різного рівня складності, перевірка розв’язків яких виконується системою ejudge безпосередньо під час змагань у автоматичному онлайн-режимі. Розв’язком задачі є файл з вихідним кодом програми, написаний однією із дозволених Правилами мов програмування (C, C++, Java, Pascal, C# або Python), який учасники завантажують у ejudge для перевірки, зарахування або відхилення розв’язку, формування турнірної таблиці та результатів олімпіади.

Від нашої кафедри у першому етапі олімпіади (Кіровоградська область) взяли участь дев’ять команд.

CNTU_StarLight: студенти Євген Палесіка, Юрій Коваленко, Владислав Варченко (тренер – викладач Константинова Л.В.);

 

CNTU_BABAX: студенти Дмитро Коломієць, Роман Самойленко, Олександр Коба (тренер – старший викладач Поліщук Л.І.);

 

CNTU_UTNC: студенти Орина Старкіна, Богдан Клименко, Олег Бражніченко  (тренер – асистент Ладигіна О.А.).

 

CNTU_BFMV: студенти Ніна Цимбал, Іван Попов, Денис Тасенко (тренер – викладач Конопліцька-Слободенюк О.К.);

 

CNTU_AdaKids: студенти Роман Ткачук, Сергій Охотний, Дмитро Чорновол (тренер – асистент Коваленко А.С.);

 

CNTU_DreamTeam: студенти Юрій Пованда, Сергій Притула, Іван Буравченко (тренер – доцент Минайленко Р.М.);

 

CNTU_Discord: студенти Вікторія Болюк, Артем Шаповалов, Владислав Хлистун (тренер – асистент Ладигіна О.А.);

 

CNTU_HighSkill: студенти Сергій Цвик, Ілля Філімоніхін, Олександр Сокуренко (тренер – викладач Бісюк В.А.);

 

CNTU_CodeBusters: студенти Данило Немировський, Дмитро Мошуренко, Тімур Рахманов (тренер – асистент Коваленко А.С.);

 

Впродовж 5-годинного турніру команди вишів Кропивницького виборювали право участі в ІІ етапі, під час якого команди ВНЗ Черкаської, Дніпропетровської, Кіровоградської та Полтавської областей змагатимуться за путівку до півфіналу. У підсумку серед команд ЦНТУ визначилась трійка лідерів: CNTU_DreamTeam, CNTU_AdaKids і CNTU_HighSkill. Проте за квотою, встановленою Правилами олімпіади, до наступного етапу проходять дві команди, які мають найвищі позиції в турнірній таблиці ejudge.

Таким чином, у ІІ етапі (1/4 фіналу) наш університет представлятимуть студенти Юрій Пованда, Сергій Притула, Іван Буравченко у складі команди CNTU_DreamTeam (тренер – Минайленко Р.М.) та Роман Ткачук, Сергій Охотний і Дмитро Чорновол – команда CNTU_AdaKids (тренер – Коваленко А.С.).

Більш детальні результати І етапу олімпіади можна переглянути на веб-сайті АСМ-ICPC https://icpc.baylor.edu/.

Оргкомітет І етапу олімпіади висловлює щиру подяку студентам ЦНТУ Ігореві Колодяжному, Олександрові Вітошку, Владиславу Пашинських і голові студентської ради МТФ Ользі Пфо за волонтерську допомогу в організації та проведенні змагань.

Залишити відповідь