Студентське життявміщає в себе не тільки навчання, веселощі, пошук себе у різноманітних областях, відкриття світу, а й ще важливу сферу, без якої не можна стати справжньою людиною з широким серцем й глибоким розумінням суті життя. Це благодійність.

Коли безкорисливо робиш добру справу й бачиш, як від цього радіє оточення, особливо діти, то й самому становиться легко, радісно і навіть почуваєш себе щасливішим. Це дорого коштує і варто це робити.

Тому на механіко-технологічному факультеті ЦНТУ був створений благодійний фонд МТФ, який працює в цьому напрямку. Почати вирішили з обласного будинку дитини. Багато чого пізнали, коли опрацьовували зв’язок з дитячим будинком, а головне – світогляд став ширше, більш замислюєшся про психологію дітей, людей. Розумієш наскільки крихкий мир в нашому житті і треба берегти та цінувати все, що у нас є хороше, а також створювати, множити його.

Напередодні свята Великодня обласний дитячий будинок відвідали представники студентської ради МТФ, а саме Голова – Пфо Ольга, її заступники – Коваль Владислав, Коряк Микита, Голова благодійного фонду МТФ – Черніков Данило разом з викладачем кафедри програмування та захисту інформації Ладигіною О.А.

Для першого разу вирішили привезти діточкам солодощі, фрукти з обов’язковим пред’явленням сертифікату якості і чеку з магазину. Персонал дитячого будинку зустрів привітливо, радий тим, що сучасна молодь небайдужа та проявила активність.

Наступного разу можна подарувати книги, розвиваючі набори, організувати аніматорів, культурні походи, медичну допомогу та інше, що може найбільш позитивно сприяти на розвиток особистості в даних умовах. А також допомагати іншим закладам, іншої категорії населення, адже область благодійності не обмежується дитячими будинками.

Ідей в цьому напрямку багато, їх можна втілити у життя, але дуже потрібна підтримка та участь студентів в цій благородній справі, так що ласкаво просимо в нашу команду!

автор Ольга Ладигіна

Залишити відповідь