8 листопада 2017 року  в Центральноукраїнському національному технічному університеті пройшов Хакатон з програмування та робототехніки «Robotomania 2017». Це перший хакатон для нашого навчального закладу.

Організаторами хакатону виступили кафедра металорізальних верстатів та системкафедра кібребезпеки та програмного забезпечення та студентський науковий гурток «New Horizons».

Безпосередні автори-організатори хакатону:

Кириченко Андрій Миколайович, д.т.н., професор, декан механіко-технологічного факультету;

Мелешко Єлизавета Владиславівна, к.т.н., доцент, доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, науковий керівник студентського наукового гуртка «New Horizons»;

Дрєєв Олександр Миколайович, к.т.н., доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення.

Партнерами хакатону Robotomania 2017 виступили ІТ-компанія «Kinect.PRO»ІТ-компанія «Novus Cybernetic» і профком студентів ЦНТУ.

В хакатоні прийняли участь близько 40 учасників, що сформували 9 команд. Серед учасників були школярі, студенти коледжів і університетів та випускники ВНЗ міста.

Відкрили хакатон вітальним словом, проректор із наукової роботи ЦНТУ, професор Левченко Олександр Миколайович, завідувач кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, професор Смірнов Олексій Анатолійович та автори-організатори заходу.

Перед учасниками стояли два завдання:

1) Запрограмувати робот маніпулятор, оснащений фотосенсором, таким чином, щоб він міг пересувати чорний та білий кубики у задані позиції, враховуючи їх кольори, визначені за допомогою фотосенсора, та будувати з них башту. Після вдалої реалізації даного завдання, учасники повинні були піти у «вільне плавання» та на власний розсуд використати можливості робота для демонстрації своїх талантів у програмуванні і креативності.

2) Розробити скрипт для віртуального автомобіля, що повинен знайти найкоротший вихід з лабіринту.

Переможцями хакатону стали:

І місце – команда NYA у складі Орини Старкіної, Юрія Коваленка і Миколи Кобця, студентів кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету. Найкреативніша команда, що «примусила» робота кидати кубики в шапку у певному порядку, залежно від їх кольору, та танцювати після цього.

ІІ місце – команда HelloWorld в складі Марини Сокол, Микити Майорова, Дмитра Мельника, студентів Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка;

ІІІ місце – команда 23:59:) в складі Руслана Коптєва і Марини Катренко, представників школи програмування Ш++;

Приз глядацьких симпатій – команда PDL у складі Миколи Гасса, Олександра Пешкова, Сергія Мельника, Олександра Шевченка, Максима Мосольда, студентів Центральноукраїнського національного технічного університету;

Заохочувальний приз – команда Team 7 у складі Ігора Старобора, Романа Бондаренка, студентів Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка.

Співзасновник ІТ-компанії «Novus Cybernetic» Буравченко Костянтин Олегович та директор ІТ-компанії «Kinect.PRO» Пінчук Антон Сергійович подарували переможцям хакатону цінні призи. Профком студентів ЦНТУ відзначив переможців грамотами, білетами в кіно та тортом.

Декан механіко-технологічного факультету Кириченко Андрій Миколайович, співорганізатор даного заходу, вручив переможцям медалі, власноруч створені та роздруковані на 3D-принтері кафедри металорізальних верстатів та систем.

Дивіться також на сайті ЦНТУ →

Підготувала Мелешко Єлизавета Владиславівна,
доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ,
співорганізатор хакатону Robotomania 2017

Фотографував Владислав Пашинських

Залишити відповідь