Не тільки комп’ютерними іграми єдиний міжнародний геймерський хакатон Global Game Jam. Настільні ігри також мають право на таке ж оцінювання, як і комп’ютерні.
І це доказала команда розробників: Єлизавета Мелешко, Анастасія Абашина, Богдан Федоров і Дмитро Коломієць.
Гра «Repair color door»/«Відновити кольорові двері» зайняла 4 місце на локації у Кропивницькому.
Суть: Треба зібрати поле 3х3 з 9-ти карт (кольорові двері). Кольорові карти можна класти поруч один з одним тільки, якщо вони стикуються однаковими кольорами. Карти з різнокольоровими зірками можна класти поруч з будь-якими іншими картами. Перемагає той, у кого після того, як буде зібрано «кольорові двері», буде більша кількість його кольору (або 2 кольорів) на ній.
Ознайомитись з правилами гри можна за посиланням https://globalgamejam.org/2020/games/repair-color-door-5
За правилами Global Game Jam учасники можуть розробляти будь-які ігри, не тільки комп’ютерні. Раніше на локації в Кропивницькому настільні ігри не створювалися. Так як нещодавно я захопилася настільними іграми, то стало цікаво провести експеримент для себе – дізнатися, що собою являє створення настільної гри і наскільки це складно.
За п’ять хвилин була вигадана ідея гри, а весь інший час поліпшувалися і тестувалися правила, створювалися малюнки і опис правил. Найскладніше було відрегулювати складність, тривалість гри і баланс правил. І в цьому мені дуже допомогли учасники команди. Також вони створили красивий, яскравий дизайн карт.

Залишити відповідь