Чи варто навчатися на програміста щоб стати Project Manager? Що потрібно знати для координування злагодженої роботи IT команди? Які книжки варто читати? На ці та багато інших питань відповів представник стейкохдера Mifprojects Андрій Бойко , який був запрошеним гостем meetup кбпз 25 вересня на кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення для студентів спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» та 125 «Кібербезпека».

Андрій Бойко Project Manager однієї з найбільших ІТ фірм Кропивницького Mifprojects, тому зміг з практичної точки зору пояснити процес комунікацій на проекті та відповісти на запитання студентів  КбПЗ  ЦНТУ. Аудиторію  найбільше цікавило, що має більш вагоме значення у досягненні професіоналізму на посаді Project Manager.

Андрій докладно пояснив увесь процес його роботи з зазначенням конкретних практичних прикладів. У доповіді було розглянуті питання: – Правильного розподілу завдань з урахуванням можливого навантаження та необхідності мотивування команди проекту;

– Забезпечення необхідної якості та строків розробки у рамках бюджету проекту;

– Управління пріоритетністю завдань проектів;

– Виявлення ризиків розробки;

– Складання та узгодження технічних завдань;

– Написання проектної документації та налагодження відносин із замовниками ІТ проекту.

Окремо виділив тему книжок, що необхідно прочитати окрім тих, що зазначені у програмі навчання КбПЗ, адже процес читання вже є своєрідним тренуванням мислення у напрямку організації проекту.