Презентація вибіркових дисциплін «Теорія ризиків» та «Мережні інформаційні технології» для студентів КбПЗ


24 квітня 2024

Організовано внутрішню агітацію вивчення вибіркових дисциплін "Теорія ризиків" та "Мережні інформаційні технології" серед студентів другого курсу першого рівня освітніх програм 125 "Кібербезпека", 123 "Комп’ютерна інженерія", 122 "Комп’ютерні науки".

Лекторка Анна Коваленко поділилася зі студентами другого курсу перевагами та важливістю цих дисциплін, спираючись на поради колег з ІТ-компанії Vodworks, свій професійний шлях і досвід випускників.

Метою дисципліни «Мережні інформаційні технології» є забезпечення здобувачів вищої освіти комплексом знань, умінь та навичок, необхідних для застосування в професійній діяльності у сфері ідентифікування, класифікування та опису роботи програмно-технічних засобів.

Мета дисципліни «Теорія ризиків» набуття теоретичних знань та практичних навичок роботи з основами ризик-менеджменту, оволодіння практикою застосування методів кількісної оцінки ризику в сфері інформаційної безпеки та прийняття ефективних управлінських рішень в ситуаціях невизначеності та ризику.

Було обговорено необхідність оволодіння техніками виявлення та застосування спеціалізованих мережевих систем, а також важливість володіння навичками ризик-менеджменту і методами оцінювання ризиків у сфері інформаційної безпеки для прийняття обґрунтованих рішень у ризикованих умовах.

Було висвітлено приклади, як випускники застосовували здобуті навички під час успішного проходження співбесід.

У ході заходу студенти виявили інтерес і висловили бажання інтегрувати ці курси у свій академічний план.