Створюй доповнену реальність (AR): на кафедрі КбПЗ відбувся meetup з представником стейкхолдера MIF Projects


11 червня 2021

З метою підвищення мотивації до навчання студентів, на кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету  проведено meetup за участі студентів молодших курсів та студенту третього курсу Золотухіна Богдана. У вільний від навчання час він співпрацює з фірмою “MIF projects” та успішно розв’язує практичні задачі програміста завдяки знанням отриманим в ході навчання на кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету.

Богдан поділився досвідом роботи над проектами, які пов’язані з використанням технологій доповненої реальності (AR). Обговорення тенденцій розвитку AR напряму і практичне використання цих технологій викликало жваву зацікавленість, що виявилось у задаванні великої кількості питань та отримання на них розгорнутих відповідей професіонала у даному напрямку. Золотухін Богдан розповів про практичне комерційне використання технологій віртуальної та доповненої реальностей, на прикладі деталей  логіки роботи програмного забезпечення для доповнення вуличного ландшафту об’єктами, які лише планують будувати. Це є чудовий засіб демонстрації та узгодження планів по забудівлі із замовниками та девелоперами, коли власними очима видно будівлі з оточенням, які ще навіть не побудували.

Окремо  Богдан відмітив, що навіть при проходженні практики враховують те, що він ще є студентом і виконує крім робочих завдань ще й завдання освітньої програми – має гнучкий графік роботи. Богдан не випав зі студентського життя – він бере участь в регіональних олімпіадах, де здобув призові місця, та бере участь у наукових проектах. Місцеві роботодавці у сфері ІТ добре знають «рідну кафедру» на якій вчилась значна частина їх працівників, та й вони самі, тому старанні студенти, які показали себе, не шукають роботу, а робота находить їх!

На завершення Богдан сказав: «Займаючись програмуванням, улюбленою справою, час проводжу із задоволенням, чого і вам бажаю!».

Хочете отримувати знання з доповненої реальності (AR) – вступайте на кафедру кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнськогонаціонального технічного університету. Обираючи спеціальності «123 Комп’ютерна інженерія» або «125 Кібербезпека» Ви забезпечуєте своє майбутнє.

Будь  IT-шним!!!