Інструменти розширеної аналітики, машинного навчання та штучного інтелекту: на кафедрі КбПЗ відбулася зустріч зі стейкхолдером RBC_group


26 грудня 2021

На кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення в рамках співпраці зі стейхолдерами була проведена зустріч студентів кафедри з виконавчим директором компанії RBC_group Дмитром Замуренко.
Дана IT компанія розробляє сучасні системи бізнес-аналітики, інтеграції та управління даними. Інструменти розширеної аналітики, машинного навчання та штучного інтелекту.
На зустрічі майбутнім фахівцям IT сфери було продемонстровано як можна використовувати підходи та методи машинного навчання для інтелектуального аналізу даних про клієнтів, товари, пропозиції, торгові точки та створення моделей прогнозування попиту, поведінки покупців, персоналізованих пропозицій тощо.
Було показано як на практиці, за допомогою когортного, RFM та кластерного аналізів можна виявляти сегменти як клієнтів-чемпіонів, яких треба заохочувати, так і аутсайдерів, на яких немає сенсу витрачати ресурси. А нейронні мережі використано, щоб передбачити кількість дзвінків до кол-центру або догляду клієнтів з компанії.
Також було надано відповіді студентам на запитання про те які необхідні знання і навички необхідно розвивати щоб в майбутньому займатися таким перспективним напрямкам в програмуванні як аналітика даних.