Гарант освітньої програми 125 «Кібербезпека» професор Олексій Смірнов прийняв участь у вебінарі «Promoting Ukraine on global online educational platforms (Coursera and edX)»


20 жовтня 2022

19 жовтня 2022 року гарант освітньої програми 125 «Кібербезпека» , завідувач кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ професор Олексій Смірнов за сприянням Українського науково-навчального ІТ-товариства, прийняв участь у вебінарі «Promoting Ukraine on global online educational platforms (Coursera and edX)» (Просування України на глобальних освітніх онлайн-платформах (Coursera та edX).

Участь у цьому вебінарі дозволяє впровадити новітні освітні технології у навчальний процес кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення на освітніх програмах 125 «Кібербезпека», 122 «Комп’ютерні науки, 123 «Комп’ютерна інженерія». Була отримана інформація про можливості використання відомих платформ Coursera і edX. Ведучі вебінару надали рекомендації та навели приклади розроблення і впровадження власних, різних за обсягом, курсів і блоків лабораторних робіт за конкретними кейсами. Що вкрай важливо, доповідачі надали інформацію про доволі суттєву індивідуальну оплату цієї роботи. Була отримана інформація від колег з українських університетів про набутий позитивний досвід. Позитивний – у сенсі фінансової підтримки і просування авторських розробок і формування важливої складової авторитету викладача-науковця України.

У висновку була висловлена впевненість, щодо того, що наші університетські викладачі мають безліч цікавих напрацювань і можуть створювати дуже якісний продукт, яким будуть користуватися в світі. Нас має знати світ, що дуже важливо зараз за часів війни!

Дякуємо організаторам та спеціалістам, які проводили вебінар, за цінні знання щодо можливостей використання відомих платформ Coursera і edX та прийняття участі у розробці курсів для цих платформ.