Підвищуємо навички з кібербезпеки щодо захищених віртуальних робочих місць за допомогою AWS Workspaces


07 квітня 2023

Викладачі та студенти кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення прийняли 6 квітня участь у вебінарі “Захищені віртуальні робочі місця за допомогою AWS Workspaces”.

Під час вебінару дізналися, як забезпечити віддалену безперебійну роботу персоналу/компанії під час несподіваних збоїв або сучасних викликів.

Розглянули наступні питання:

– використання AWS WorkSpaces для віддаленого керування ресурсами та впровадження корпоративних політик безпеки;

– аварійне відновлення та сценарії безперервності роботи бізнесу за допомогою AWS WorkSpaces;

– найкращі практики використання AWS WorkSpaces для захисту даних вашої організації.

Спікером вебінару виступив Вадим Коваленко, Cloud Architect в Triangu з більш ніж 17-річним досвідом роботи в IT. Він має глибокі знання та досвід роботи з провідними хмарними провайдерами, такими як AWS, Azure, GCloud, а також з DevOps стеком, включаючи Jenkins, TeamCity, GitLab, GitHub, Terraform, CloudFormation, Arm Templates, SonarQube, Fortify, AWS Inspector та ін. Також він сертифікований спеціаліст в різних технологіях і з поміж інших утримує AWS Solution Architect – Pro.

У Triangu, Вадим відповідає за дизайн та планування архітектури проєктів, міграційні процеси, менеджмент DevOps команди та проведення навчальних тренінгів в компанії та для клієнтів, що включають AWS Core, AWS Security, DevOps, Kubernetes, Docker & Configuration Management, RHEL, Apache Tomcat, Solaris та інші.

Triangu – компанія з розробки програмного забезпечення, інтеграції та управління інфраструктурою, яка надає послуги по всьому світу.

Компанія спеціалізується на побудові та запуску інфраструктури клієнта на основі такого стеку технологій:

– Хмара: AWS, Azure, GCP, Kubernetes і Openstack.

– CI/CD: Jenkins, Concourse, GitLab-CI та SaltStack.

– Контейнерізація мікросервісів: Docker, Docker-Compose, AWS ECS, AWS ECR, Kubernetes і Helm.

– Інфраструктура як код: Ansible, Terraform і Saltstack.

– Моніторинг і журналювання: Prometheus, Grafana, стек ELK і AWS CloudWatch.

– Системи контролю версій: Github і Gitlab.

– Безпека: SSL, GPC , Hashi Corp.

– Інструменти Vault Atlassian: Jira SW, Jira SD, Confluence, Bitbucket, Bamboo.

Triangu спеціалізується на виконанні готових інтеграційних проектів, розбудові інфраструктури з високим ступенем масштабування та розробці рішень відповідно до стандартів промислової безпеки та обмежень дотримання нормативних вимог.

Підход Triangu базується на застосуванні новітніх технологій, якими користуються технологічні лідери – Google, Facebook, Amazon. Ми налаштовуємо сучасний технологічний пакет для досягнення цілей наших клієнтів у стислі терміни економічно ефективним способом.

Досвід компанії підтверджується офіційними статусами AWS Consulting Partner, Atlassian Solution Partner і Red Hat Partner.

Посилання на відеозапис семінару: https://www.youtube.com/watch?v=yfkvuM1pIbw