Вебінар для студентів та викладачів «Платформа МРІЯ: протидія ворожій пропаганді»


19 квітня 2023

У рамках співробітництва з Департаментом кіберполіції Національної поліції України в Кіровоградській області, який є стейкхолдером спеціальності 125 «Кібербезпека», 19 квітня 2023 року студенти та викладачі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ доєдналися до онлайн вебінару  про сервіси та ресурси електронної платформи МРІЯ, розробленої з метою протидії кремлівській пропаганді та ворожим ресурсам в мережі Інтернет.

У вебінарі прийняли участь здобувачі вищої освіти за ОПП «Кібербезпека»,  здобувачі ОПП «Комп’ютерні науки» та ОПП «Комп’ютерна інженерія», які  навчаються на кафедрі кібербезпки та програмного забезпечення ЦНТУ. Під час вебінару з практиками у сфері кібербезпеки, детально презентовано проект кіберполіції «МРІЯ» StopRussiaChannel – платформи співпраці Кіберполіції України та волонтерів у протидії російським окупантам в медійному просторі. Також було презентовано боти «Народний месник» та «StopRussia | MRIYA», канал «StopRussia | MRIYA», сервіс автоматичного блокування проросійської пропаганди «MRIYA Automatic», а також гру-клікер Котяцький.

З початку повномасштабного вторгнення проєкт «МРІЯ»  став спільним проєктом із волонтерами та громадянами для протидії інтернет-пропаганді ворога.  «Найбільша сила цієї спільноти – це підписники, завдяки їм, вдається успішно блокувати та протидіяти російській агресії в інтернеті. Отже, наші студенти мають змогу стати тими, хто допомогає протидіяти інформаційній війні.