"The Game Changer: Generative AI in Data Management", викладачі кафедри прийняли участь у четвертому вебінарі від компанії SoftServe


22 серпня 2023

17 серпня 2023 року, викладачі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення які викладають на освітніх програмах 122 “Комп’ютерні науки”, 123 “Комп’ютерна інженерія”, 125 “Кібербезпека” та 172 “Програмування та кіберзахист інфокомунікацій” прийняли участь у четвертому вебінарі “The Game Changer: Generative AI in Data Management”, в рамках Tech Summer for Teachers Bootcamp-2023, від компанії SoftServe.

Швидкість впровадження генеративного штучного інтелекту прискорюється: згідно з прогнозами, до 2025 року генеративний штучний інтелект становитиме 10% усіх вироблених даних (сьогодні це менше 1%).

Зважаючи на актуальність цієї теми, 17 серпня разом із Тарасом Кльобою, Associate Director, Big Data & Analytics, SoftServe, дослідили тонкощі впливу генеративного ШІ на управління даними.

Цей вебінар дав розуміння, як працює технологія штучного інтелекту, що генерує різні типи даних, та як її використовувати для аналізу даних, зосереджуючись на практичних наслідках і застосуванні в реальному світі.

Спікером вебінару виступав  Тарас Кльоба – Associate Director, Big Data & Analytics at SoftServe. Він має понад 14 років досвіду в галузі IT, банківській справі та онлайн-рекламі. У 2019 році Тарас був визнаний Найкращим архітектором програмного забезпечення України за версією Ukrainian IT Awards. Він є сертифікованим тренером Microsoft, а також має ряд інших профільних сертифікацій від Google, Amazon та SEI. Тарас активно ділиться своїми знаннями на міжнародних та локальних конференціях та заходах, сприяючи розвитку IT-спільноти. Він також є засновником спільноти PostgreSQL Ukraine, що об’єднує фахівців та ентузіастів цієї технології в Україні. Тарас є лідером команди, яка перемогла у TIDE NATO Hackathon 2023 та Національному оборонному хакатоні 2022, організованому Радою національної безпеки і оборони України.