У межах співпраці з платформою RANGEFORCE студенти нашої кафедри отримали міжнародні сертифікати про проходження курсів.


26 вересня 2023

У межах проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» здобувачі освітніх програм 122 «Комп'ютерні науки», 123 «Комп'ютерна інженерія» та 125 «Кібербезпека» (бакалаврського рівня) кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення отримали студентські ліцензії на доступ до платформи RANGEFORCE. Ліцензії для доступу до платформи університет отримав у межах реалізації партнерського проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

RANGEFORCE – це унікальне навчальне середовище розроблене відомими світовими фахівцями з кібербезпеки та інформаційних технологій, що містить великий набір онлайнових навчальних курсів з кібербезпеки та суміжних галузей, яке за рахунок теоретичного та практичного контенту дозволяє забезпечити якісну підготовку здобувачів вищої освіти. Специфікою курсів платформи є приділення значної уваги практичному використанню різних кібербезпекових програмних засобів, що є особливо актуальним у сучасних умовах.

Особливістю платформи RANGEFORCE є організація та подання навчального матеріалу – платформа містить окремі модулі, що відповідають певним завданням та невеликим темам, модулі об’єднуються у більші тематичні курси, а з курсів формуються тренінгові плани. Варто зазначити, що платформа RANGEFORCE містить не лише ґрунтовний теоретичний матеріал і засоби оцінювання, а також дає змогу виконувати різноманітні практичні ситуаційні завдання у підготовлених для певних тем спеціалізованих віртуальних середовищах.
В ході проходження курсів студентам було запропоновано 7 базових модулів:
– Module Tutorial;
– Understanding the Threat Landscape;
– History of Cybersecurity;
– Security Topology;
– Introduction to Cybersecurity Terminology;
– Learner Onboarding Video;
– Cybersecurity Teams.

Проте, крім запропонованих у межах навчальних дисциплін, здобувачі освіти також мають можливість вільно обрати будь який тренінговий план, курс чи модуль для самостійного вивчення, чим вони і скористалися. Рекордсменами в цьому питанні стали студент 3 курсу Ян Козлов, який пройшов 124 модулі та студент 4 курсу Єгор Середа, який пройшов 162 модулі.

Ресурси та інструменти платформ RANGEFORCE є чудовим засобом формування, розвитку та покращення професійних компетентностей майбутніх ІТ-фахівців. Тому у навчальному році 2023/2024 проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» продовжить співпрацю з університетом щодо використання платформи RANGEFORCE. Бажаючим долучитись до проходження курсів платформи RANGEFORCE звертатись до координатора поєкту старшого викладача кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Павла Усіка.