Студенти кафедри КбПЗ прийняли участь у змаганнях із кібербезпеки у форматі Capture the Flag – UA30CTF від Держспецзв’язку


27 квітня 2023

22 квітня 2023 року студенти кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету прийняли участь у змаганнях із кібербезпеки у форматі Capture the Flag – UA30CTF, який проводила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, що продовжує розвивати кадровий потенціал у межах затвердженої стратегії кібербезпеки України.

В онлайн-заході використовувався весь об’єм завдань, який був підготовлений для офлайнівенту. У команді було від трьох до п’яти осіб, а самі змагання тривали близько 12 годин.

Формат:

CTF – це командні змагання, метою яких є оцінка вміння учасників атакувати та захищати комп’ютерні системи.

Від учасників вимагалося проаналізувати ресурси/дані, знайти вразливості у захисті ресурсів та/або недоліки в алгоритмах обробки даних, поексплуатувати вразливості й отримати доступ до секретного текстового рядка (флага), що розміщено на вразливому ресурсі або приховано в наданих даних.

UA30CTF онлайн проходив у форматі гри #Jeopardy CTF.

Учасники вирішували завдання, які розміщені на спеціальній платформі

За правильно вирішене завдання команді нараховувалася відповідна кількість балів. Метою команди було виконання якомога більше завдань та набирання найбільшої кількість балів за відведений час. Перемагла команда, яка отримала більше балів за вирішення завдання.

Тривалість: На вирішення 25 завдань змагання було відведено 12 годин. Рівень: Завдання мали різний рівень складності. Тематика також різноманітна.

Усього взяли участь 150 команд. Команди кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету зайняли наступні місця:

Місце – 44

2, 3 курс (групи КБ-21, КІ-20):

Команда «Eclipse»

У команді 3 учасника:

– Козлов Ян Олександрович (капітан).

–  Задорожній Костянтин Олександрович.

– Семенюк Олександр Андрійович.

Місце – 100

3 курс (група КБ-20):

– Колесник Дарина Сергіївна.

– Норов Артем Олександрович.

– Ховренко Єлизавета Дмитрівна.

– Прокопенко Єгор Сергійович.

Місце – 101

4 курс (групи КБ-19, КБ-20-3ск, КБ-21-2ск):

Команда: «Funny sudoers»

У команді 5 учасників:

  1. Бурейко Дмитро Григорович (капітан).
  2. Головко Даниїлр Сергійович.
  3. Черноліс Едуард Русланович.
  4. Толкачьов Павло Іванович.
  5. Царенко Єгор Артурович.