Командний чемпіонат з програмування AUCPC 2020


26 вересня 2020
На локації кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення успішно стартував командний чемпіонат з програмування AUCPC , який входить до структури Першості світу з програмування  The ACM International Collegiate Programming Contest, що проводиться під егідою Асоціації обчислювальної техніки та Бейлорського університету.
 
Центр проведення The 2020 All-Ukrainian Collegiate Programming Contest у Кропивницькому – кафедра кібербезпеки та програмного забезпечення  ЦНТУ, а координатором AUCPC у Кіровоградській області вже 10 років поспіль є доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Олександр Доренський.
 
Першість світу з програмування серед студентів «Association for Computing Machinery International Collegiate Programming Contest» (ACM ICPC) триває протягом календарного року в шести регіональних зонах: Афрка і Середній Схід; Азія; Європа, Латинська Америка; Північна Америка; Південно-Тихоокеанський регіон.
 
В Україні  у зв’язку з пандемією COVID-19 І етап AUCPC 2020 відбувається у онлайновому форматі. Командам, які складаються з трьох студентів-айтішників, слід розв’язати 12 задач А–L різного рівня складності. Перевірка їх розв’язків виконується у автоматичному режимі системою ejudge безпосередньо під час змагань. Розв’язком задачі А–L є створений файл з вихідним кодом програми, написаний однією із дозволених правилами мов програмування: C, C++, Java, C#, Python. Система ejudge зараховує або відхиляє розв’язок, формує турнірну таблицю AUCPC 2020.
 
Фінішує AUCPC 2020 оголошенням результатів командних змагань з програмування 03 жовтня 2020 року, ознайомитися із якими можна на вебсайті кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ