На кафедрі КбПЗ пройшов онлайн турнір з Counter-Strike: Global Offensive


20 травня 2020
Якісному студентському життю навіть карантин не перешкода!
На базі Центральноукраїнського національного технічного університету  17 травня 2020 року пройшов онлайн турнір з популярної кіберспортивної дисципліни Counter-Strike: Global Offensive, який організували Профком студентів ЦНТУ та Кафедра кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ.
Турнір пройшов в особливо-схвильованій атмосфері у веселому і доброзичливому ключі. Студенти факультетів МТФ і ФАЕ з ентузіазмом помірялися своїми силами – навичками командних дій, взаємодопомоги, швидкого орієнтування в екстремальних ситуаціях.
В умовах значної конкуренції з боку команд-суперників у турнірі чемпіоном стала команда Frivolum – студенти першого курсу:
1. Капітан – Ярослав «palindrome.» Федюк.
2. Олександр «Cl1ftoN» Лисенко.
3. Владислав «NeeRING» Ковальов.
4. Андрій «W€» Поліщук.
5. Ілля «x3n2» Мороз.
«Турнір проведений успішно і нам, як учасникам, сподобалося в ньому все, незважаючи на випробування для всіх команд – зіграти 8 ігор практично без перерв, – ділиться враженнями капітан команди Frivolum Ярослав Федюк, – особливістю турніру було те, що була непарна кількість команд і довелося грати не на вибування, як зазвичай, а набирати очки.»
– Ярослав, будь ласка, поділіться секретом перемоги своєї команди ; )) – у вас була підготовлена стратегія гри? Чи ви грали інтуїтивно?
«Будь-яких заготовлених заздалегідь тактик або стратегій у нас не було, кожен намагався відігравати на свій максимум. Хоча, був системний підхід підготовки до турніру: протягом тижня ми кожен день виділяли по 2-3 години на тренування. Заходили всі разом на карти, які ми готували, і вивчали розкид різних гранат на мапах, різні фішки. Також, ми давали свої назви різним позиціям на цих мапах для більш точної інформації і швидкого орієнтування.»
– Коли ви зрозуміли, що перемога вам дістанеться? Наскільки важко було її здобути?
«Ми зрозуміли, що перемога за нами, коли ми почали досить впевнено брати раунди під кінець другої карти в останній зустрічі, в якій перемігши наших останніх суперників, ми виграли турнір. Перемога дісталася нам непросто – під час турніру було декілька моментів, коли опускалися руки, тому що у когось з команди щось не виходило і спостерігався поганий «тімплей». Однак, всі ми зуміли не піддатися емоціям і зберегти позитивний настрій, що допомогло впоратися з усіма складнощами. До речі, дякуємо всім командам-суперникам за проведені матчі, за гідний опір нашій грі – турнір вийшов цікавим.»
– І наостанок, чим для вас є кіберспорт? Є для нього місце в ваших майбутніх планах?
«Кіберспорт – відмінна можливість для геймерів не тільки проявити себе, розвинути свої якості, а й ще заробити гроші на своєму захопленні. Про майбутні плани… якщо говорити за мене, то кіберспорт сприймаю як хобі, не прагну серйозно ним займатися. Хочу зосередитися на програмуванні – це допоможе створити щось значуще своїми руками і принести користь людям.»
Інші призові місця розподілилися таким чином:
ІІ місце – команда «90_пацаны» – студенти 4 і 5 курсу:
1. Капітан – Іван “КуКент” Якшамін
2. Микола “NeverNight” Кобець
3. Артем “☬ Hünfrit” Шаповалов
4. Богдан “Игорь Гофман” Тарасенко
5. Владислав “faketaxi driver” Хлистун
ІІІ місце – команда LAN DODGERS – студенти 2 і 1 курсу:
1. Капітан – Богдан «Shufflesxo» Золотухін
2. Олександр «dd» Довгополий
3. Віталій «Migi» Смутко
4. Дмитро «Luntik» Пархоменко
5. Владислав «j» Кривоконєв
Колектив кафедри КбПЗ відчуває почуття гордості за своїх студентів і бажає далі їм розвиватися та досягати успіху в будь-якій області, яку оберуть.

 

P.S. Більш детально про турнір можна подивитись у інстаграмі кафедри КбПЗ @it.kntu.kr.ua, а саме у збережених сторіс “Counter-Strike”
https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODcyNzQ4MDUwNjg3MjE1?igshid=qcicwv567hyf&story_media_id=2302389716341662760_19710715733