Інклюзивна освіта в ЦНТУ


19 грудня 2019


Інклюзивна освіта – це освіта для людей з обмеженими можливостями, вона включає в себе і навчання в університеті, і дистанційне.
У Центральноукраїнському національному технічному університеті також діє центр інклюзивної освіти, що вельми актуально для кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення. Адже спеціальності «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека» для працевлаштування з досить таки широкими перспективами підходять усім, незалежно від особливостей людини.


Олексій Голодок (ст. гр.КІ-17) : «Я дуже радий, що створюють умови для навчання людей з інвалідністю, що дають змогу долучитися до студентського життя – їздити на пари, спілкуватися з викладачами, одногрупниками, брати участь у університетських заходах. Незважаючи на те, що я один в групі з обмеженими можливостями, були створені пандуси для заїзду в аудиторію, широкі проїзди між партами. Аудиторію облаштували на першому поверсі, і в ній є усі необхідні засоби для навчання: ноутбуки, проекторна дошка. Це все дає змогу почуватись на одному рівні з іншими, не відчувати себе обмеженим у чомусь.»