Представники нашої кафедри серед учасників та призерів NASA Space Apps Challenge Kropyvnytskyi 2017


04 травня 2017

Шостий рік поспіль NASA проводить Міжнародний науковий хакатон Space Apps Challenge, що збирає десятки тисяч учасників по всьому світу. Це найбільший міжнародний конкурс по вирішенню реальних завдань, які виникають в авіації, космонавтиці та науках про Землю. Для вирішення більшості завдань використовуються інформаційні технології. Тож у багатьох завданнях хакатону необхідно створювати програмне забезпечення, а отже є багато цікавих задач для програмістів.

Цього року від кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ в хакатоні NASA Space Apps Challenge в коворкінгу КЛА НАУ взяли участь дві команди:
Boogeymen – учасники Старкіна Орина та Майоров Євгеній.
Propaganda Waves – учасники Мелешко Єлизавета, Хох Віталій та Охотний Сергій.

Команда Boogeymen зайняла 3 місце в загальному рейтингу з-поміж 13 учасників, що представили 14 проектів, та виборола призи – 2 дрони.
Команда Propaganda Waves зайняла 6 місце в загальному рейтингу.

В Україні є всього дві локації проведення даного хакатону Кропивницький та Київ.

Хакатон відбувся 29-30 квітня. За правилами Хакатону, учасники протягом 48 годин розробляли своє рішення для обраної задачі, а потім захищали його.

Команда Boogeymen розробила рішення для задачі хакатону “Вода, вода, скрізь!” – інструмент для персоналу служб пошуку і порятунку, який надає актуальну карту ризику повеней для обраної області.

Команда Propaganda Waves представила рішення для задачі хакатону “Арктична гра” – мобільна гра для інупіатов (одного з корінних народів Аляски).

Взагалі у конкурсі взяло участь 13 команд з Кропивницького, Харкова, Малої Виски та Новоукраїнки. Переможцями стaли гостi з Хaрковa – комaндa «SpaceTeam». Другим призером обрaно комaнду «STEM aльянс 4.0» з Кропивницького. Приз у номiнaцiї «глядaцькa симпaтiя» отримaлa комaндa «Inupaq» з Кропивницького.

Також представники ЦНТУ увійшли у склад журі хакатону – завідувач кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Смірнов Олексій Анатолійович та завідувач кафедри автоматизації виробничих процесів Осадчий Сергій Іванович.

Підготувала Єлизавета Мелешко

Фотографував Микола Якименко