Міжнародна зацікавленість студентів ІТ-шників


20 березня 2017

Відділ міжнародних зв’язків ЦНТУ для студентів кафедри програмування та захисту інформації провів презентацію декількох варіантів для навчання або стажування за кордоном.

Представник цього відділу Нісфоян Сергій Сергійович розповів, що в університеті реалізуються програми «подвійних дипломів», завдяки яким студенти мають можливість навчатися у спільній франко-українській або польсько-українській магістратурі у таких навчальних закладах:

  • Institut National Superieur des Sciences Agronomiques, de l’Alimentation et de l’Environnement – Вищий Національний інститут сільськогосподарських наук, продовольства і довкілля, Франція;
  • Institut des scienceset technologies de Pari – Паризький технологічний інститут, Франція;
  • Wyższa Szkoła Gospodarki – Університет економіки у місті Бидгощ, Польща.

А також докладно розповів про молодіжні навчальні, практичні програми стажування за кордоном: Fulbright Graduate Student Program, Work and Travel USA, Deutscher Akademischer Austausch Dienst, CAMBRIDGE Ukraine studentships.

До речі, багато студентів кафедри програмування та захисту інформації успішно скористалися і користуються в даний момент цими програмами. Про враження одного з них можна почитати за посиланням:

http://it-kntu.kr.ua/2015/11/15/work-and-travel-usa-spohady-ta-porady/

А нещодавно студенти груп КІ-15 та КІ-16-3ск відвідали зустріч віце-консула Посольства США в Україні Наомі Анісман з молоддю Кропивницького:

http://www.kntu.kr.ua/?view=article&id=119

З усіх можливостей при навчанні на кафедрі міжнародний напрямок займає далеко не останнє місце в зацікавленості студентів. Адже розширення свого кругозору позитивно впливає на здатність вирішувати поставлені задачі, заводити корисні знайомства для роботи в обраній професії,  підвищувати творчий потенціал.

Детальну інформацію про міжнародні програми можна отримати у відділі міжнародних зв’язків ЦНТУ (к.722).

 

Підготували Владислава Натальченко, Ольга Ладигіна

Фото – Владислав Пашинських, ст.гр.КІ-15