Науковець американського університету прочитав на нашій кафедрі лекцію з інфокомунікаційних технологій та програмування


23 квітня 2016

23 квітня на кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення відбулась відкрита англомовна лекція Мохамада Гані Абу Таама – викладача кафедри комп’ютерних наук Американського університету культури та освіти (American University of Culture & Education, Nabatieh, Lebanon), присвячена сучасним інформаційно-телекомунікаційним технологіям та програмуванню. Закордонний вчений поділився зі студентами КНТУ, які навчаються за спеціальностями “Комп’ютерна інженерія”, “Кібербезпека”, “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”, власним досвідом і науковими розробками з хмарних технологій, візуального програмування, адміністрування мереж, системного аналізу й проектування, телекомунікацій, інженерії програмного забезпечення, управління сайтами.

Під час дискусії студенти жваво поспілкувались з англомовним лектором, ставили один одному численні запитання: Абу Таам вичерпно відповідав на запитання студентів, студенти – на запитання Мохамада Гані. Переважна більшість їх стосувались мов програмування Java, C++, C#, Pascal, Visual Basic.Net, які у рідному університеті викладає Абу Таам, а також Java Script, CSS, PHP, хмарних технологій. Цікавились юні айтішники й системою та вартістю навчання у AUCE (приблизно 8000 доларів США).

Підсумовуючи, М. Абу Таам подякував студентам за активність і допитливість, побажав їм невтомності, наполегливості й успіхів у навчанні. Також Мохамад Гані пообіцяв за найближчого візиту до України обов’язково завітати на кафедру кібербезпеки та програмного забезпечення КНТУ ще.

Підготував Олександр Доренський