Наші перемоги та здобутки на першому в Україні Міжнародному турнірі по створенню комп’ютерних ігор Global Game Jam 2016


02 лютого 2016

На Global Game Jam протягом 48 годин команди-учасники створюють свою комп’ютерну гру на одну спільну для всіх тему. В цьому році тема турніру – Ритуал.

Від кафедри програмування та захисту інформації Кіровоградського національного технічного університету на Global Game Jam 2016 виступило дві команди.

Команда, що розробила гру Clap-Clap, учасники:

  1. Большаков Дмитро.
  2. Цимбал Євгеній.

Завантажити та пограти в їхню гру можна за посиланням:

http://globalgamejam.org/2016/games/clap-clap

Завдяки своїй грі Clap-Clap хлопці змусили багаторазово аплодувати собі членів журі та весь зал. А все тому що, щоб грати в цю гру, треба підключити мікрофон та безперервно здійснювати найдавніший ритуал людства – плескати в долоні. Поки гравець аплодує, персонаж гри успішно втікає від привиду, якщо закінчити аплодувати – привид наздоганяє персонажа гри та вбиває.

Ця команда завдяки своїй грі clap-clap виборола 3 місце на турнірі, а також одержала спеціальний приз від компанії “Onix System” – сертифікат на 2000 грн. для придбання книг з програмування.

Команда, що розробила гру Dudu Voodoo, учасники:

  1. Коба Олександр.
  2. Губатенко Дмитро.
  3. Старкіна Орина.
  4. Сахарова Анна.

Завантажити та пограти в їхню гру можна за посиланням:

http://globalgamejam.org/2016/games/dudu-voodoo

Дана команда розробила цікавий квест про шамана вуду та його роботу, що полягає в зціленні людей, варінні зілля тощо. У квесті декілька рівнів. Для проходження кожного рівня треба вірно здійснити певний ритуал.

У Global Game Jam 2016 головне не стільки перемога, скільки участь. Адже конкурс дозволяє зав’язати нові професійні знайомства, обмінюватися ідеями та випробувати свої сили і, звичайно ж, добре повеселитися в компанії друзів та нових знайомих під час розробки гри.

І, можливо, для багатьох учасників Game Jam стане поштовхом до написання власної гри, яка здобуде популярність та любов багатьох користувачів у всьому світі.

Вітаємо переможців та учасників Global Game Jam 2016!

Текст та фото підготувала Єлизавета Мелешко