Костянтин Михайлович Бегун – один з перших випускників нашої кафедри


21 грудня 2015

Неможливо не розповісти про одного з перших випускників нашої кафедри – Костянтина Михайловича Бегуна. Костю ще зі шкільних років приваблював комп’ютер. Вчився у кібернетико-технічному коледжі. У 1993 році він вступив до КНТУ (тоді КІСМ), де продовжив вивчати комп’ютерні науки. Та мало сказати, що він успішно навчався. Він був одним з кращих студентів майже з усіх предметів, гарним товаришем, приймав активну участь у житті університету.

Область інтересів Кості Бегуна дуже широка. Ще студентом Костянтин цікавився електронікою, туризмом. До речі, він гарно грає на гітарі. Музика має важливе місце серед його захоплень і зараз. Ще в студентські роки він з товаришами грав у кіровоградських рок-групах, таких як «Іхтіандр один у папи дельфін» та ін. На фото можна побачити його з гуртом Stormbringer, його давніми друзями. Вони влітку 2015 року виступали у клубі Docker’s ABC. Там Костя і зустрівся з ними. Згадав давнє хобі.

Студентські роки не повинні минати марно, так вважають успішні особистості. Костя намагався встигати всюди, і у нього все виходило. І оцінки гарні, і дозвілля цікаве, і багато друзів.

Програмування йому давалося з легкістю. Тому отримавши диплом з відзнакою, також з легкістю він отримав роботу за спеціальністю.

Та, на жаль, талановиті люди, такі як наш Костя, потрібні не тільки в нашому місті, а ще й за кордоном.

Зараз Костянтин мешкає і працює за фахом в інвестиційному банку в Англії. Має жінку та донечку. Вони з сім’єю люблять подорожувати світом. Багато де вже побували. Найцікавіші виявились подорожі до Австралії та Південної Америки.

Часто, коли Костя навідується до рідного міста, він радує нас своїми відвідинами. Ділиться з нашою кафедрою досвідом та гарним настроєм, який завжди з ним.

Костя, а що найбільше Вам запам’яталось зі студентських років?

Багато чого. Були цікаві, веселі часи. Студентське життя незабутнє. Навчатися завжди цікаво.

А які предмети Вам найбільше знадобилися у Вашій роботі?

Майже всі. А більше за все це «Вища математика», «Чисельні методи», «Об’єктно-орієнтовані мови програмування», «Організація баз даних».

А з якими мовами програмування Вам доводиться зараз працювати?

Найчастіше це С++, С#, Java.

Як Вам вдається триматися , як кажуть, на висоті?

Освіта, звичайно відіграє важливу роль у житті, але я постійно займаюсь самоосвітою, цікавлюся новим.

Що Ви порадили б нашій кафедрі у подальшій роботі?

Більше слідувати за сучасними та актуальними трендами в IT-галузі.

Може, щось побажаєте нинішнім студентам?

Не втрачати часу. Набувати, по можливості, якомога більше практичного досвіду, не боятися підробляти. Черпайте знання, закріплюйте на практиці. Але й не забувайте насолоджуватися життям, щоб ваші студентські роки вам запам’ятались не тільки навчанням. Успіхів і ніколи не здаватись!

Підготувала Лілія Константинова