На кафедрі КбПЗ за участі роботодавців “MIF Projects” та АТ “Ощадбанк” відбувся семінар, присвячений технологіям проектування й тестування програмного забезпечення.


02 грудня 2015

1 грудня 2015р. на кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення відбувся семінар, присвячений технологіям проектування й тестування програмного забезпечення. В межах тематики заходу, який у підсумку перетворився на бурхливий науково-практично-дискусійний майданчик, студенти, викладачі та представники вітчизняного ІТ-сектора – провідні фахівці-програмісти міжнародної компанії “M.I.F. Projects, Ltd” і АТ “Ощадбанк” – обговорили сучасні виклики, перспективи й нові рішення в царині створення програмних продуктів, забезпечення кіберзахисту систем, досягнення високих стандартів якості програмного забезпечення, захисту інформації та інформаційних технологій.

Під час бізнес-форуму семінара керівник “M.I.F. Projects” Андрій Личук та головний спеціаліст сектора підтримки інформаційних технологій АТ “Ощадбанк”  Сергій Босенко (до речі, випускники нашої кафедри) поділились власним досвідом проектування, розроблення, впровадження і тестування програмного забезпечення, окреслили коло актуальних завдань та шалених перспектив ІТ-галузі в Україні та світі. Крім цього, левову частину уваги айтішники-професіонали присвятили сучасним вимогам до програмістів та спеціалістів з кібербезпеки, висловили власні думки на важливі проблеми, які виникають під час програмування і тестування, відповіли на численні запитання учасників семінару. Відзначивши жвавість студентів та фаховість їх запитань і коментарів, Личук А.М., як офіційний представник “M.I.F. Projects” в Україні, запросив присутніх студентів долучатись до його команди професійних розробників програмного забезпечення, мотивуючи цікавою роботою й зарплатнею європейського рівня.

Енергійну дискусію розпалили розробки та результати пошукової роботи, представлені студентами КНТУ, які навчаються за спеціальностями “Комп’ютерна інженерія”, “Управління інформаційною безпекою”, “Комп’ютерні системи та мережі”, “Системне програмування”. Серед них – науково-дослідна праця студента 2-го курсу Романа Вакуленка “Дослідження розподілу концентрації складності на стадіях життєвого циклу програмного забезпечення”, практичні роботи п’ятикурсників Оксани Тріщ “Формалізація проектних рішень щодо структури й поведінки програмного забезпечення на основі Umbrello UML Modeller” та Дмитра Шингалова “Представлення й моделювання проектних моделей програмного забезпечення в нотації UML”, аналітичні доробки студентів 1-го курсу Олексія Токаренка “Аналіз методів і підходів системного тестування програмного забезпечення” й Владислава Коваля “Аналіз рівнів та підходів інтеграційного тестування програмного забезпечення складних систем”. Оргкомітетом семінару на чолі з завідувачем кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, доктором технічних наук, професором Смірновим О.А. відзначено практичну цінність презентованих робіт, засвідчивши означене нагородженням найкращих доповідачів грамотами й дипломами.

Доренський Олександр Павлович,
викладач кафедри програмного забезпечення,
науковий керівник Студентського
наукового товариства КНТУ,
відповідальний секретар семінару

Володимир Калініченко,
студент, член Студентського наукового товариства КНТУ

Фотографували Тетяна Кава та Владислав Мелешко