In Memoriam. Студент кафедри КБПЗ ЦНТУ Володимир Чиж


11 липня 2024

Захищаючи Україну від ворожих загарбників, 01 липня 2024 року загинув Володимир Чиж – студент III курсу кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення механіко-технологічного факультету Центральноукраїнського національного технічного університету.

Чиж Володимир Олексійович народився 28 листопада 2003 року у  Миколаєві. Навчався у Миколаївській загальноосвітній  школі номер 1 імені Олега Ольжича. У 2022 році здобув кваліфікацію молодшого спеціаліста в Миколаївському політехнічному фаховому коледжі. Цього ж року продовжив навчання у Центральноукраїнському національному технічному університеті міста Кропивницький за спеціальністю: 125 «Кібербезпека».

У лютому 2023 року уклав контракт і долучився до лав ЗСУ. Свідомо став добровольцем у 19 років, обравши шлях захисника у складі окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Ніс службу на гарячому сході. Сумлінно виконував бойові завдання.

Викладачі знали його як чемного та порядного студента. Друзі цінували його за надійність і розсудливість. Побратими вбачали в ньому уособлення мужності та героїзму. Для батьків він був люблячим сином, а для сестри – прикладом для наслідування.

 У 19 років отримав статус ветерана війни. За час служби чотири рази був в шпиталі після поранень, та завжди бажав якнайшвидше бути поруч з побратимами, – стати в стрій. Мав почесні відзнаки командування.

Аеророзвідник Чиж Володимир загинув 01 липня 2024 року під час виконання бойового завдання  в районі населенного пункту Білогорівка Сіверськодонецького району Луганської області.

У воїна залишились батько, мати і молодша сестра.

Кафедра кібербезпеки та програмного забезпечення висловлює співчуття рідним та близьким Чижа Володимира Олексійовича.

Вічна пам'ять воїну-Герою!

Вічна пам’ять полеглим захисникам України!

Чин поховання відбудеться 12 липня 2024 року о 10.00 на Алеї Почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища у Кропивницькому.