Викладачі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення взяли участь у онлайн-конференції «Кіберініціативи в Україні під час війни»


07 березня 2023

7 березня 2023 року викладачі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення взяли участь у онлайн-конференції «Кіберініціативи в Україні під час війни» , яка присвячена презентації ініціатив приватних компаній та держави, що спрямовані на підвищення кібербезпеки в умовах війни, викликам та можливостям, а також для об’єднання спільних зусиль, співпраці та комунікації в подальшому, за сприянням ГО «Наукова асоціація кібербезпеки України» та за підтримки Міністерства цифрової трансформації.

З вітальними словами виступили: Роман Одарченко, виконавчий директор ГО «SCSA-UA», Георгій Дубинський, заступник Міністра цифрової трансформації України, Сергій Прокопенко, керівник управління забезпечення діяльності НКЦК Апарату РНБО України, Віктор Дмитренко, представник CyberFame в Україні.

У рамках презентація кіберініціатив в Україні під час війни, виступили доповідачі за наступними темами:

– Аяз Халиев, Консультант з кібербезпеки/Менеджер Проєкту, тема: «Cyber war: battle for minds».

– Катерина Коваль, Офіцер запасу, Засновник #USASTANDSWITHUKRAINE, Голова міжнародної групи «Global Security», експерт з національної безпеки і оборони, дипломат, учасник програми «Україна-НАТО», політтехнолог, тема: «Кібербезпека в рамках національного проекту #GlobalSecurity».

– Роман Одарченко, Виконавчий директор, засновник ГО «SCSA-UA»,, тема: «Роль наукового та освітнього потенціалу в захисті кіберпростору України: досвід SCSA-UA».

– Олеся Отич, Менеджерка проектів з кібербезпеки CRDF Global.

– Катерина Меліхова, Асистентка проектів з кібербезпеки CRDF Global, тема: «Національний Кластер Кібербезпеки: координація потреб українських стейкхолдерів та можливостей донорської спільноти».

– Андрій Пазюк, виконавчий директор ГО «КіберДія», тема: «Чи є кібер-волонтери комбатантами, чи ні за міжнародним правом? Або чи є життя на Марсі? Що спільного в цих питаннях?».

– Віталій Балашов, керівник департаменту з кібербезпеки компанії EPAM, тема: «Огляд професійних волонтерських ініціатив компанії EPAM та її партнерів».

– Насібулліна Ольга, незалежний консультант з питань кар‘єрного розвитку професіоналів у сфері кібербезпеки, тема: «Нові підходи до вирішення проблеми недостачі кадрів з кібербезпеки у світі».

Дякуємо доповідачам за актуальні, ґрунтовні та змістовні доповіді у сфері кібербезпеки.