Консультативна зустріч стейкголдерів «Комп’ютерних наук»


09 листопада 2023

7 листопада вчергове зібралися представники студентського самоврядування, науково-методичної комісії спеціальності 122 «Комп’ютерні науки», гаранти ОПП «Комп’ютерні науки» та здобувачі вищої освіти за цими освітніми програмами, щоб наприкінці навчального семестру опрацювати позиції якості освітніх програм і освітнього процесу.

Під час консультативної наради голова НМК спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» Олександр ДОРЕНСЬКИЙ  представив здобувачам вищої освіти новопризначеного гаранта бакалаврської ОПП «Комп’ютерні науки» Юрія ПАРХОМЕНКА, а також презентував засоби подання відгуків, пропозицій, вимог, зауважень до цілей освітніх програм «Комп’ютерні науки», їх програмних результатів та змісту (освітніх компонентів, тобто навчальних дисциплін).

Окремої уваги приділено потребам студентів, які, як відомо, мають відображатися як у цілях, результатах і змісті навчання за ОП, так в освітньому процесі загалом.

Голова студентської ради ЦНТУ Валерія ЄВЛАДЕНКО разом з очільницею студради МТФ Анною МЕЛЬНИК розповіли студентам про тривалу й тісну співпрацю із гарантами ОПП кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, серед яких і «Комп’ютерні науки», запропонували всім активно долучатися до процесу внесення власних ідей та пропозицій щодо освітніх програм.

Очільник НМК спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» також доповів учасникам, що торішня пропозиція студентів-першокурсників щодо доповнення освітньої програми ОК з кібербезпеки врахована в повному обсязі, оновлена ОП введена в дію 1 вересня 2023 року.

Представники студентського самоврядування та здобувачі вищої освіти досягли згоди, що нині діючі освітніх програми «Комп’ютерні науки» їх задовольняють повною мірою, недоліків у цілях чи результатах навчання не вбачають.

Учасники зустрічі-наради обмінялися е-засобами комунікації, студенти отримали лінки для подання власних пропозицій щодо своїх потреб, цілей освітніх програм, їх програмних результатів, змісту ОП (навчальних дисциплін).

Всі стейкголдери ІТ-спеціальностей запрошуються долучитися до вдосконалення бакалаврських і магістерських освітніх програм, які в ЦНТУ. Надати відгук, пропозиції, побажання, зауваження тощо можна е-поштоютелефономмесенджером, у соцмережах  або завітавши на кафедру кафедрою кібербезпеки та програмного забезпечення щодня.