Вчений кафедри КбПЗ спікерував на симпозіумі Національної академії педагогічних наук України


23 листопада 2020

Доцент кафедри КбПЗ Олександр ДОРЕНСЬКИЙ на запрошення Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України взяв участь як спікер у міжнародному вебінарному симпозіумі “Академічна доброчесність у сучасному науково-освітньому просторі: правовий, технологічний, морально-етичний аспекти” (21 листопада 2020 р., м. Київ), який проходив в межах міжнародної виставки “Освіта та кар’єра-2020” (Київ).

Доренський О. П., як вчений і фахівець ІТ-галузі, експерт з акредитації освітніх програм вищої освіти та забезпечення академічної доброчесності, презентував учасникам доповідь “Сучасний стан і особливості технічного забезпечення систем академічної доброчесності закладів освіти України”. Нагадаємо, Олександр Павлович здобув закордонний досвід і опанував європейські практики забезпечення академічної доброчесності під час міжнародного наукового стажування у Варшаві, а також має науковий ступінь за спеціальністю 05.13.06 “Інформаційні технології”.

Разом з Олександром ДОРЕНСЬКИМ спікерами були член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України Микола КИРИЧЕНКО, видавець у Видавництві Інституту правових наук Польської академії наук Кшиштоф ҐУТОВСКІ, голова правління “European Network for Academic Integrity” Томаш ФОЛТИНЕК, виконавчий директор компанії “Plagiat.pl” Алі ТАХМАЗОВ, експерт з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії “Clarivate” Ірина ТИХОНКОВА, заступник директора науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ» Юлія ГЛАВЧЕВА, керівник Українсько-польської фундації IIASC Оксана ЦЬМОЦЬ та ін.