На кафедрі КбПЗ за участі співробітників відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Управління СБУ в Кіровоградській області відбувся освітньо-практичний семінар “Кібербезпека”


28 квітня 2017

28 квітня 2017р. на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ відбувся освітньо-практичний семінар “Кібербезпека”, проведений співробітниками відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Управління СБУ в Кіровоградській області. Він був організований викладачем кафедри Резніченком В.А. і кураторами груп зі спеціальностей “Кібербезпека” та “Управління інформаційною безпекою” Мелешко Є.В. та Конопліцькою-Слободенюк О.К. Серед слухачів були присутні студенти, аспіранти та викладачі кафедри.

Під час бесіди обговорювались основні напрями оперативно-розшукової діяльності органів СБ України щодо забезпечення кібербезпеки, передбачені положеннями Закону України «Про Службу безпеки України», викриті факти злочинної діяльності, котрі завдають шкоду інформаційній безпеці держави, а також доведено положення відповідних статей кримінального кодексу України та відповідальність передбачену за вчинення кіберзлочинів.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили сучасним загрозам національній безпеці держави з боку Російської Федерації, яка веде потужну інформаційну війну проти України, необхідності протидії деструктивній діяльності російських спецслужб в інформаційному просторі.

За словами співробітників СБУ, для них стала приємним сюрпризом щира зацікавленість майбутніх фахівців ІТ-галузі та кібербезпеки щодо можливості подальшого працевлаштування і проходження служби в рядах СБУ. Великою кількістю поставлених запитань правоохоронцям майбутні професіонали інформаційної сфери довели свою обізнаність у програмуванні, безпеці інформаційних та комунікаційних систем, системному аналізі тощо, – відзначили правоохоронці.

Резюмуючи, завідувач кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, професор Смірнов О.А. наголосив на актуальності і перспективності ІТ-спеціальностей, стрімко зростаючому попиті на ІТ-фахівців (кафедра ПЗІ ЦНТУ готує фахівців зі спеціальностей “Кібербезпека”, “Комп’ютерна інженерія”, “Комп’ютерні науки” – ред.). Разом з тим, в реаліях сьогодення програмування і кібербезпека не можуть існувати один без одного: програмісти своєю захоплюючою працею розвивають кіберпростір, а фахівці з кібербезпеки забезпечують захист у ньому держави, суспільства і кожного з нас.